Spoštovane prijatelji in cenjene stranke!

Z velikim veseljem in zadovoljstvom vam sporočam, da vam lahko po 5 letih prireje in prodaje odlične mlade ekološke govedine ponudimo novo skupino Prleških ekoloških izdelkov, ki so izdelani z največjo mero ljubezni in potrpežljivosti.

Na naših poljih v dolini miru pridelamo tudi nekaj ekološke pire in tako smo se odločili, da vam bomo ob pomoči Kmetije Kralj iz Pavlovcev, ki so že kar nekaj let znani po tem, da pečejo odlični domači kruh z omamnim vonjem po krušni peči. S skupnimi močmi nam je uspelo speči domači ekološki pirin kruh, ki vsebuje kar 80 % pirine ekološke polnozrnate moke in 20% pirine ekološke bele moke.

Pira (znanstveno ime Triticum spelta) je rastlina, ki spada med prve gojene žitarice. Arheologi smatrajo da so jo udomačili pred več kot deset tisoč leti in je človeštvu prinesla civilizacijski napredek. Njene izredne kvalitete ponovno odkrivajo danes, ko je vse manj zdrave hrane in je postalo nujno pridelovanje hrane na okolju prijazen način. Ponovno odkrita pira je plevnata zvrst pšenice z beljakovinami, vlakninami in vitamini bogatim zrnjem. Uporabniki iz pirine moke  pripravljajo posebne vrste kruha in peciva. Zrnje pire se tudi kuha, celo ali zdrobljeno za dietetično pripravljene jedi, ki naj bi jih uživali oslabeli ljudje s prebavnimi težavami in bolečinami v sklepih. Vir: Wikipedija.org

Domačo ekološko piro peljemo na mletje v ekološki mlin Topolovec v Veržeju, kjer na z največjo skrbnostjo meljejo naša žita na mlinu na kamne. Zelo pomembno je, da se ekološka žita meljejo na mlinih na kamne, saj se med mletjem ne zrno in moka ne pregreva. V klasičnim kovinskim mlinih se v času mletja moka segreva tudi do 60 stopinj, kar negativno vpliva na njeno kvaliteto in prehrambeno vrednost. Iz polnovredne ekološke Pirine moke nam ga. Zdenka Kralj v svoji krušni peči speče domači ekološki pirin kruh, ki ga lahko naročite vsaki drugi četrtek. Velika prednost domačega pirinega kruha je tudi lastnost, da ostane svež in sočen tudi več dni in tako dobite v četrtek popoldne svež ekološki pirin kruh, ki vam zagotavlja osnovo za zdravo prehrano preko celotnega vikenda.
Ekološki pirin kruh bomo po naročilu pekli v četrtek 5.3.2015, 19.3.2015 in potem vsakih 14 dni tudi v prihodnjem.
Cena za 1 kg domačega ekološkega kruha iz krušne peči znaša 5,50 €.

Naročila sprejemamo na: info@ekomeso.si
GSM: 041 762 777 – Boštjan Kosec
GSM: 031 531 512 – Zdenka Kralj

Ob naročilu nam sporočite vaš telefon in naslov za dostavo ter željeno količino ekološkega pirinega kruha.
Na območju Štajerske in Prekmurja vam v četrtek v popoldanskih urah lahko naročeni ekološki pirin kruh tudi dostavimo na dom.
Veselimo se vašega naročila.