Meso je eno glavnih živil redne prehrane uravnotežene prehrane. Sodi med glavne vire beljakovin, zato je pomembno, da je ta vir kakovosten.

Raziskave pokažejo, da so razlike v kakovosti mesa, ki izvira iz intenzivne ali proste reje, ogromne. Meso pašnih živali, ki pridelano na ekološki kmetiji  sodi v najvišji kakovostni razred.

Zakaj ekološko meso?

A kaj je v resnici tako zdravega pri izbiri ekološkega mesa? Hrana je zdrava toliko, kolikor je zdrav njen vir, se glasi modrost prehranskih strokovnjakov.

Meso ekološke pridelave je manj mastno, pusto, ima večji delež pomembnega vitamina B12, pravo mero cinka, železa in maščobnih kislin omega 3. Ekološko meso je prvovrstna hrana, za ekološkega kmeta pa trajnostno zagotovilo sožitja z naravo.

Če bi se kakovost lahko tehtala, bi napredni in osveščeni potrošniki stepli na ekološko pridelano meso in upoštevali  zdravo kmečko pamet, ki pravi: “Jej manj, v zmernih količinah, vsega po malo in boš zdrav kot dren!”

Vse številnejše so naše stranke, ki iščejo kakovostna živila, pridelana lokalno in na ekološki način. Zato se trudimo, da ponujamo različno ekološko pridelamo meso. Vsaki mesec nekaj novega ali drugačnega in sezoni ter letnemu času primernega.