Naravi prijazen, ekološki način vzreje telet zagotavlja, da je meso varno, zdravo, visoke kakovosti, polnega okusa in bogato s hranilnimi snovmi.

Prednosti uživanja mlade ekološke govedine:

  • 3-krat manj skupnih maščob kot meso iz hlevske reje

  • 4-krat več vitamina E kot meso živali iz hlevske reje

  • pašeno zelenje vsebuje 6-krat več beta karotina kot seno

  • več omega-3 maščobnih kislin

Omega-3 maščobne kisline so nujne za vaše zdravje. Dobite jih lahko iz olja jeter polenovke, ribjega olja ali iz mesa mlade ekološke govedine, ki se je večino leta
pasla na prostem. Običajno razmerje omega-6 MK nasproti omega-3 MK pri ribah je od 2 do 3 proti 1.

Čim nižje, tem boljše.
Po podatkih raziskave z univerze Iowa State iz leta 2001 je meso goveda rejenega na paši je celo bogatejše z omega-3 MK kot ribe, z razmerjem 0,16 proti 1.
Primerjavo med živili iz pašne reje in hlevske reje si lahko pogledate v predstavitvi dr. Toneta Vidriha iz Biotehnične fakultete Ljubljana:

Meso pašnih živali je dragocenejše