Ekološko kmetijstvo je edini način kmetovanja, ki je urejen z enotnimi mednarodnimi predpisi in standardi. V Sloveniji predpisuje ekološko kmetijstvo Uredba (ES) št. 834/2007 in slovenski Pravilnik o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oz. živil (Ur.l. RS št. 128/2006).
Cilji ekološkega kmetovanja:
ohranjanje rodovitnosti tal
živalim ustrezna reja in krmljenje
pridelava zdravih živil
zaščita naravnih življenjskih virov (tla-voda-zrak)
čim manjša obremenitev okolja
aktivno varovanje okolja in biološke raznovrstnosti
gospodarna uporaba energije in surovin
zagotovitev delovnih mest v kmetijstvu
Kontrolo ekološkega kmetovanja na obeh kmetijah izvaja neodvisni inštitut za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru (IKC UM).
Prehransko varnost mlade ekološke govedine zagotavljamo na vsakem koraku z našimi partnerji: